Blog

В гънките на Балкана, в подножието на връх Тодорини кукли, се намира място с дълга и пребогата история. Женският манастир, сега известен под името Клисурски манастир "Св. Св. Кирил и Методий" е наследник на много по-стар храм. В двора на манастира, четвърти по големина в България, се намира малък кокетен параклис, издигнат върху руините на стария „Св. Николай”. За първи път това свято място се споменава в аналите от 1240 г. (Второ българско царство).

 

P1015145 1

 P4125710

 

Между цепениците, грижливо подредени под навеса за зимата, се мержелееше нещо зеленикаво. Хартийка някаква. Каро присви очи на следобедното августовско слънце, но не разбра какво е това. Хартийката отново трепна. Младият мъж се приближи, погледна по-внимателно и подсвирна ‒ на листчето пишеше „100 лева“.

Винаги, когато тръгвам към скали, се въоръжавам с фотокамера, бутилка вода и време. Не можеш да посетиш място на силата, без да го уважиш с подобаващо количество часове. Иначе то няма да ти отвърне, няма да се разкрие и, кой знае, никога повече няма да пожелае да те приеме. А това не бих си го простил, все пак името ми означава точно това - скала.

P1013604 11

Hello, it is me :)

Penk 03

Have an idea?

Tell me what's in
your mind and just contact me.
For our first contact I need
a short brief - what is your
idea about, what/who is your
target, what raw material
do you have already.

STATUS: CURRENTLY
NOT
AVAILABLE

+359 (0) 899 07 51 53

pp @ penkdesign . com

Search